Brandwerend bekleden

Fire Defence is ook uw partner als het gaat om het brandwerend bekleden van staal. In Nederland worden steeds meer gebouwen ontworpen met een stalen draagconstructie aangezien het meerdere voordelen heeft. Bij de bouw en inrichting van elk pand worden er bouwtechnische eisen gesteld om te zorgen voor brandveilige bouwconstructies. Hierdoor wordt brand voorkomen of in ieder geval de schade bij brand zoveel mogelijk beperkt.

Staal draagt bij brand niet mee aan verspreiding van het vuur. Tot een bepaalde temperatuur behoudt de staalconstructie zijn draagkracht. Als de vloeigrens afneemt tot het spanningsniveau dat in de constructie heerst bij de aanwezige belastingen, dan bezwijkt de constructie. Om ervoor te zorgen dat tijdens een brand de stalen hoofddraagconstructie niet bezwijkt en intact blijft gedurende de vereiste tijd, moet het staal brandwerend bekleed zijn zodat het staalwerk wordt beschermd en de temperatuuropbouw wordt vertraagd. De tijd voor het bereiken van de kritieke staaltemperatuur wordt hierdoor verlengd. Hierdoor zal bij brand de staalconstructie niet bezwijken binnen de gestelde eis. Dit wordt ook steeds meer een vereiste.

De brandwerende staalbekleding aangebracht door Fire Defence is kwalitatief en het afgeleverde werk wordt afgestemd op de huidige NEN-normen. Met onze expertise in brandwerende staalbekleding bieden wij u een hoogwaardige en betrouwbare oplossing voor uw situatie.

Al onze monteurs zijn gecertificeerde applicateurs en werken uitsluitend met ETA geteste materialen die volgens de geldende voorschriften worden aangebracht. Van alle geleverde materialen zijn TNO test rapporten beschikbaar. En na afloop van de werkzaamheden voor de brandwerende staalbekleding wordt er altijd een rapport afgegeven.

Voor iedere toepassing in de bouw en industrie draagt Fire Defence de beste oplossing aan. Ook voor brandwerende afdichtingen of het brandveilig afwerken van kabels, leidingen of gaten zijn we u graag van dienst. Kom met ons in gesprek; we helpen je graag verder aan de gecertificeerde oplossingen.

Kenmerken van ons brandwerend staalbekleding:

Getest volgens de nationale en Europese normen.
Heeft een hoge brandwerendheid.
Snel en eenvoudig te monteren en af te werken.
Milieu vriendelijk