Geen categorie

Brandwerende afdichting Alkmaar

By 17/07/2020 april 23rd, 2021 No Comments

Welke plekken komen in aanmerking voor brandwerende afdichting Alkmaar?

Er zijn niet alleen bedrijfspanden die brandwerende afdichting in Alkmaar nodig hebben. Als je bij voorbeeld in het voetbalstadion zit wil je toch zeker ook dat je daar veilig bent. Zo’n stadion is een heel mooi voorbeeld van wat we allemaal kunnen: het is een enorme uitdaging om op zo’n plek te zorgen dat er bij brand niet meteen een enorme trek ontstaat: een voetbal station is tenslotte heel open, en telt vele gangen en tunnels. Toch lukt het Fire Defence om ook daar ervoor te zorgen dat er brandwerende afdichting aangebracht wordt. 

 

Brandwerende behandeling draagconstructie

Natuurlijk is alleen brandwerende afdichting niet genoeg. Om even bij het stadion in Alkmaar te blijven: De brandwerende afdichting zorgt ervoor dat er geen kieren zitten tussen de platen waaruit het stadion is opgebouwd, dat doen we met speciale hoogwaardige brandwerende kit. Maar wat is er nog meer nodig om te zorgen dat brand en rook zo min mogelijk kans krijgen in een stadion? Heel belangrijk om te beschermen zijn de draagconstructies van een pand, en dat geldt ook, en misschien nog wel meer voor het AZ stadion natuurlijk. Deze draagconstructies kunnen we een speciale brandwerende behandeling geven.

x-default

Dubbelzijdig gecoate Steenwolplaat

Een andere mogelijkheid voor brandwering zijn de bouwplaten die gebruikt worden bij de bouw van een pand. Er zijn verschillende mogelijkheden om snel en efficiënt te bouwen maar wel gelijk de brandwering op orde te hebben. Fire Defence raadt daarvoor het gebruik aan van speciale dubbelzijdig gecoate steenwalplaten. Het voordeel van het gebruik van dubbelzijdig gecoate platen is dat ze kant en klaar zijn, en zo verwerkt kunnen worden. Nadat de constructie staat kan de brandwerende afdichting weer aangebracht worden, daar kunnen we dan volstaan met het afwerken van de naden met kit, in plaats van dat de hele constructie nog behandeld moet worden.

Compartimentering

Een van de maatregelen die Fire Defence eigenlijk altijd toepassen, heet compartimentering. Compartimentering houdt in, dat we de bestaande ruimten onder gaan verdelen in zones, die van elkaar gescheiden kunnen worden bij brand. Samen met u bekijken we het complete bouwplan en maken een indeling op basis van de hoogte van het pand, het aantal ruimtes, maar ook het aantal verdiepingen bij voorbeeld. Zo komen we tot de perfecte compartimentering die ervoor zal zorgen dat een eventuele brand voldoende vertraagd wordt om levens en uw bezittingen veilig te stellen.


Wil je verder lezen?

Brandwerende afdichting Amsterdam

Firedefence?

Leave a Reply