Geen categorie

Brandwerende afdichting Amersfoort

By 31/12/2020 april 23rd, 2021 No Comments

Brandwerende afdichting Amersfoort

Amersfoort is zoals ze het noemen een groeigemeente, maar niet zoals steden zoals Purmerend of Lelystad. Amersfoort heeft een economische regiofunctie waardoor het bedrijfsleven zich sterk uitbreidt. Dit blijkt onder andere uit het feit dat Amersfoort een van de grootste spoorwegknooppunten heeft van Nederland. Tevens heeft Amersfoort een karakteristiek stadscentrum met een middeleeuws karakter en prachtige krachten. Alles bij elkaar een stad om trots op te zijn. Dit maakt Amersfoort ook

een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken en zich te beschermen tegen een groot gevaar, brand. Daarom is brandpreventie door middel van brandwerende afdichting in Amersfoort van wezenlijk belang.

 

Wat is brandwerende afdichting precies?

Een mooie historische stad als Amersfoort met veel bedrijven die alsmaar groeien moeten goed beschermd worden tegen brand. Dit is het beste op te lossen door de gebouwen in Amersfoort te beschermen door middel van brandwerende afdichting. Het is een essentiële schakel in de brandpreventie. Bij brandwerende afdichting wordt het gebouw opgedeeld in compartimenten. Wanden en vloeren zijn de scheidingen tussen de verschillende ruimten waardoor je een pand per ruimte kan onderverdelen en zo beschermen tegen brand. De brand kan daardoor niet overslaan van de ene ruimte naar de andere ruimte. Op die manier is de brand beheersbaar en eenvoudig onder controle te houden. Het grootste gevaar waardoor een brand over kan slaan naar een andere ruimte is doordat er altijd openingen zijn in de wanden en vloeren door het aanleggen van kabels en buizen. Ook kieren en spleten brengen een verhoogd risico met zich mee. Wij van Firedefence zullen op basis van bouwtekeningen uw hele pand goed bestuderen en vervolgens met u op locatie alle risicogebieden doorlopen. Alle open plekken worden zorgvuldig brandwerend  gedicht door een specialist van Firedefence. Dit is de brandwerende afdichting die Amersfoort zal beschermen zowel voor klein locaties als voor grote bedrijven.

 

Professionele werkwijze van Firedefence

Het is niet zo dat we de brandwerende afdichting aanbrengen in uw pand in Amersfoort en dat was het dan. Wij geven een volledig brandpreventie advies. Wij zullen eerst een inventarisatie maken aan de hand van bouwtekeningen, vervolgens zullen onze specialisten op locatie een inspectie verrichten. Hierna zal er een rapport uitgebracht worden dat wij een brandpreventie advies noemen. Dit is een visie waarmee u op langere termijn beschermd bent tegen brand. Wij kunnen samen met u een onderhoudscontract opstellen zodat we ook periodieke controles kunnen uitvoeren. Voor bedrijven is dit van belang omdat er regelmatig aanpassingen zijn of veranderingen van verschillende afdelingen.

Wilt u mee informatie neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over brandwerende afdichting Almere? Wellicht kunnen een van onderstaande links u verder op weg helpen bij het maken van de juiste keuze :


Advies
Onderhoud
Compartimentering

Leave a Reply