Geen categorie

Brandwerende afdichting Zwolle

By 31/12/2020 april 23rd, 2021 No Comments

Brandwerende afdichting Zwolle

Fire Defence zorgt ervoor dat uw huis en bedrijf veilig is door middel van brandwerende afdichting in Zwolle, zodat u perfect beschermd bent in deze regio, mocht er onverhoopt brand uitbreken. Fire Defence op werkt op zeer professionele wijze. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies waar en hoe we, door het aanbrengen van hoogwaardige brandwerende coatings op de juiste plekken, uw pand brandwerend kunnen maken. Maar dat alleen is niet voldoende: we zorgen er ook voor dat zogeheten doorvoeringen en sparingen in wanden en vloeren het brandveilig afgedicht worden, zodat brand, maar ook rook geen kans krijgen. Daarmee is uw bezit zelfs volledig beschermd tegen explosiegevaar. Wij certificeren het werk dat we doen, zodat u erop kunt vertrouwen dat het goed is.

 

Wij brengen voor uw pand in Zwolle compartimenten aan.

Om ervoor te zorgen dat uw pand brandveilig gemaakt kan worden is niet alleen de brandwerende afdichting van uw pand in Zwolle belangrijk maar ook compartimentering van het pand noodzakelijk. We verdelen daarbij het gebouw in zogenaamde compartimenten, die van elkaar gescheiden kunnen worden zodat rook en brand geen kans op trek krijgt. Dat onderverdelen in compartimenten wordt compartimentering genoemd.  We maken daarvoor een precieze tekening van het bedrijfspand in Zwolle, en kijken “op papier” hoe brand van de ene plek zich mogelijkerwijs zou kunnen verspreiden naar andere plekken. Op basis daarvan nemen wij de maatregelen zodat we ervoor kunnen gaan zorgen dat dit voorkomen wordt. De schade die bij een eventuele brand zou kunnen ontstaan wordt hierdoor in hoge mate beperkt. Zogeheten hoofd compartimentering wordt meestal bepaald aan de hand van de functie van het gebouw, er is vaak een maximale toegestane gebruiksoppervlaktes. Voor fabrieken is deze bijvoorbeeld 2000 vierkante meter, andere gebouwen kan het maximale gebruiksoppervlak maar 500 vierkante meter zijn, daar houden we allemaal rekening mee. We kunnen dus verschillende soorten gebouwen in Zwolle goed beveiligen tegen brand.

Wat zijn sub-compartimenten?

Naast dat we het bedrijfspand voorzien van brandwerende afdichting in Zwolle en de verdeling in de genoemde hoofd compartimentering, hebben we nog te maken met sub-compartimenten. Voorbeelden van sub-compartimenten zijn technische ruimtes, zoals bijvoorbeeld stookruimtes. U kunt zich voorstellen dat die moeten voldoen aan aparte eisen. Zo moeten de vloeren en wanden tussen de beide typen brandcompartimenten – hoofd- en sub compartimenten dus – voldoen aan specifieke brandwerendheidseisen. Dit heeft te maken met de tijd die een eventuele brand moet kunnen weerstaan; deze liggen meestal op 30 of op 60 minuten. Elders op onze site vindt u meer informatie over hoe een pand in compartimenten ingedeeld kan worden, wij helpen u er graag bij.

Leave a Reply